Een multipassionate is iemand met meerdere passies. En ik ben er één, dat is me ondertussen duidelijk geworden.

Een aantal kenmerken van een multipassionate zijn:

  • is een duizendpoot
  • is een alleskunner
  • heeft een creatieve geest
  • vindt veel dingen leuk om te doen
  • heeft afwisseling nodig
  • heeft een grote behoefte om nieuwe kennis en ervaring op te doen
  • kan van de hak op de tak springen

Maak eens een keuze

Als kind al vond ik het leuk om veel dingen tegelijk doen. Ik was altijd in meerdere boeken aan het lezen, had veel verschillende hobby’s en wisselde deze regelmatig af. Heel vaak kreeg ik te horen: maak eens een keuze, je kunt niet alles leuk vinden.
Dat gaf als resultaat dat ik me schuldig voelde als ik weer eens iets nieuws leuk vond. En ik zei steeds vaker: dit vind ik leuk, maar ik ga er niet aan beginnen, want ik vind veel te veel dingen leuk.

 

Hoe ontdekte ik dat een multipassionate ben?

Ongeveer een jaar geleden kwam ik de term multipassionate tegen. Ik werd meteen getriggerd. Ik ben gaan lezen en herkende me in veel dingen terug. Dus ik ging nog meer informatie opzoeken en elke keer opnieuw herkende ik mezelf. Ik wist eindelijk dat ik niet vreemd ben, omdat ik zoveel dingen leuk vind. Nee, er is een naam voor mensen zoals ik. En ik ben niet de enige! Wat een fijn gevoel gaf dat.

 

Werk

Maar wat betekent dit voor mijn werk? Ik ben naast technisch VA eigenaresse van een webshop gericht op haken en borduren. Dat zijn dus 2 bedrijven. En ook nu heb ik vaak gehoord: maak een keuze, ga voluit voor technisch VA of ga voluit voor je webshop. Je kunt niet allebei doen. Maar ik wil geen keuze maken! Ik vind het allebei heel leuk om te doen. Het zijn beide creatieve beroepen, maar op een heel ander vlak. En als technisch VA richt ik me ook niet alleen op het bouwen van websites en/of het onderhoud of een facelift van een pagina. Ik richt me op onderneemsters met lage en/of wisselende energie die wel vol ideeën zitten en in mogelijkheden denken. Plannen met Trello is, naast het werken met WordPress en Divi, een specialiteit van me.

In de webshop zijn zelfgemaakte borduur- en haakpatronen te koop. Hierin kan ik ook mijn fantasie kwijt.

 

Conclusie

Ik ga voorlopig nog geen keuze maken tussen mijn beide bedrijven. En ik ga ook niet verklappen dat ik op de achtergrond met een derde bedrijf bezig ben. Want dat zit nog in het denkstadium.

Ik ben nieuwsgierig of jij je in de kenmerken van een multipassionate herkent. Ben jij er één? En hoe reageert je omgeving dan?

Wil je ondersteuning bij het bouwen van je website of aanpassen van je website of andere technische ondersteuning? Boek dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, om te kijken wat je nodig hebt en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Chat openen
Hoi, Lilian van Lilian Office Support hier. Leuk dat je op mijn website komt kijken. Waarmee kan ik je helpen?