Soms moet je gewoon je hart volgen en van koers veranderen. En zo ben ik technisch virtueel assistente geworden. Het klinkt heel simpel. Maar zo was het niet. Er is toch wel een lange tijd voorbij gegaan, voordat ik de stap durfde te nemen.

Terug in de tijd

Jaren geleden ben ik een creatieve webshop begonnen. Ik verkocht materiaal om kaarten te maken, te scrappen (simpel gezegd je fotoalbum versieren), borduren en haken.
De webshop runde ik naast een vaste baan, omdat ik allebei leuk vond.

De verandering

Eind aug. 2018 kreeg ik te maken met een ernstige ziekte. Het lukte me na een paar maanden niet meer om alle ballen in de lucht te houden. Ik besloot om met de webshop me te richten op haken en borduren. Hobby’s waar ik zelf ook veel plezier aan beleef. Daarnaast was ik nog steeds in loondienst als bestuurssecretaresse.

Mijn ziekte zorgde ervoor dat ik soms anders tegen dingen ging aankijken. Ik kreeg de behoefte meer mijn hart te volgen. Mijn baan was leuk, maar er waren onderdelen die ik absoluut niet leuk vond. En er waren nog steeds onderdelen die ik wel leuk vond.

Opleiding technisch VA

Tijdens mijn herstelperiode hoorde ik dat een collega-onderneemster een opleiding technisch VA ging starten. Mijn belangstelling voor het bouwen van websites, de technische achterkant van programma’s ed. was groot en ik zag deze opleiding als mijn kans me te specialiseren. En zo ben ik die opleiding begonnen. En uiteindelijk de stap genomen om voor mezelf te beginnen.

Mijn bedrijven

Als technisch VA bied ik technische ondersteuning aan creatieve onderneemsters. Ik ben zelf namelijk ook nog steeds een creatieve onderneemster met mijn webshop. Ik geloof niet in de opvatting dat je maar in één ding goed kan zijn en je ook maar één bedrijf kan runnen. Ik houd van meerdere dingen en ben in meerdere dingen goed (dat durf ik eindelijk hardop te zeggen). Ik vind het heerlijk om mijn creatieve kant kwijt te kunnen in mijn webshop en het ontwerpen van borduur- en haakpatronen en mijn ondersteunende kant kwijt te kunnen in mijn technische virtueel assistente-diensten.

Naast de technische ondersteuning die ik bied, bied ik ook office management ondersteuning aan. Want ook daar zijn veel werkzaamheden die ik heel leuk vind.

Bij mijn aanbod kun je zien wat ik allemaal kan doen voor je. Ik volg regelmatig cursussen en webinars om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. De online wereld staat tenslotte niet stil.

Geniet 

Eén ding heb ik geleerd de afgelopen jaren. Het leven is te kort om niet te genieten. Volg je hart en je passie, ook in jouw onderneming. En je hoeft niet van alles verstand te hebben om je onderneming te runnen. Je kunt ook werkzaamheden uitbesteden, bijvoorbeeld aan mij. Ik help je graag!

Chat openen
Hoi, Lilian van Lilian Office Support hier. Leuk dat je op mijn website komt kijken. Waarmee kan ik je helpen?