Door de pech te hebben borstkanker te krijgen en de restverschijnselen die ik heb overgehouden, heb ik mijn leven drastisch moeten veranderen. Dat ging niet zonder slag of stoot, zonder veel verdriet. Maar ik heb niet opgegeven en ben een leven aan het opbouwen, op mijn manier. En dat maakt me trots.

Door het meedoen aan de zwemtocht Swimtofightcancer om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, zag ik opeens parallellen met mijn diensten als technisch VA.

 

Terugblik op Swimtofightcancer

 

Afgelopen zondag (11 september) was het zover: Swimtofightcancer.
De dagen voor de zwemtocht had ik veel last van mijn gewrichten. Een van de vele bijwerkingen van mijn hormoontherapie. En vocht in de lucht helpt dan niet. Was het zaterdag nog zeer regenachtig, op zondag was het gelukkig stralend weer.

Mijn gewrichten deden minder pijn en ik werd pas de laatste minuut voor de start zenuwachtig. Ik sprong het water in en ik heb 2 km. lang genoten. Genoten van elke slag, van het mooie weer, het gevoel dat ik heb als ik zwem en een beetje in mijn eigen wereld ben tijdens het zwemmen. En aan het eind genoot ik van mijn vierde deelname, vier jaar na mijn diagnose borstkanker. Ik blijf het zeggen: de kwaliteit van mijn leven is minder geworden, maar ik ben er nog. En kan gelukkig nog zwemmen en geld ophalen voor een mooi goed doel: fightcancer.

Ik wist van te voren dat ik die 2 km. ging halen, ik wist alleen niet hoe. Nou, om eerlijk te zijn: als ik nog een rondje had moeten zwemmen, was het geen probleem geweest. Het ging heel erg goed.

Dank je wel aan iedereen die me gesponseerd heeft, me berichtjes heeft gestuurd of op een andere manier heeft meegeleefd.

 

Meedoen zette me aan het denken over waarom ik technisch VA ben geworden

Maandag was ik aan het terugdenken. Aan de voorbereiding van mijn zwemtocht en hoe anders deze liep dan gepland. Mijn plan was om veel te trainen, zodat ik conditie zou opbouwen. In werkelijkheid heb ik 2x getraind: 1x 1600 en 1x 1800 m. Aan de laatste training die de deelnemers werd aangeboden, heb ik niet meegedaan. Dan was mijn lichaam niet op tijd hersteld voor zondag.
En toch geen twijfel over het halen van die km. Omdat ik mezelf ken, weet dat ik een enorm doorzettingsvermogen heb en niet opgeef als ik iets heel graag wil.

En dat laat ik ook zien in mijn werkleven. Na 2 jaar ziektewet was het niet gelukt om terug te komen in mijn oude baan, terwijl ik er zo hard voor hard gevochten. Was ik blij mijn baan te verliezen? Nee, zeker niet. Ik ben er heel verdrietig om geweest. Maar ik was al aan het rondkijken voor een andere baan. Omdat ik niet meer gelukkig was met de werkzaamheden, met mijn veranderde baan.

Ik ging bedenken waar ik wel gelukkig van werd. En dat is de technische kant van een website. Hoe kan ik een website bouwen? Hoe onderhoud ik deze? Hoe werken mailfunnels precies en hoe kan ik die zelf instellen? En ik hou van beeldmateriaal maken, iets wat ik nu veel in Canva doe. Allemaal kwaliteiten die ik nu als technisch VA kan gebruiken en hiervoor niet.

 

Anders gaan leven

Leren om anders te gaan leven, is niet makkelijk. Maar niet makkelijk wil niet zeggen onmogelijk. En dat geldt ook voor andere onderneemsters. Ik zie veel onderneemsters om me heen die een eigen onderneming zijn begonnen. Daar geweldige, mooie plannen voor hebben. Maar helaas worden beperkt door een laag energieniveau of een wisselend energieniveau door wat voor oorzaak dan ook. Daarom kunnen ze niet al hun plannen verwezenlijken. En daar kan ik ze bij helpen. Samen met de onderneemster, met jou, kijk ik welke plannen haalbaar zijn, waar ik bij kan ondersteunen om je dromen waar te maken.

 

Opgeven is geen optie

Van richting veranderen is wél een optie. Lukt het je niet om je doel te bereiken als je links gaat? Probeer dan eens rechts te gaan en kijk hoe dat gaat. 

Hulp vragen/werk uitbesteden: doe dat niet als het te laat is. Denk niet: ik kan het allemaal zelf. Het is niet zwak, het is juist heel sterk. Want jij laat je niet tegenhouden, jij wilt je dromen waarmaken. En dat verdien je!

 

ondersteuning

Ben je benieuwd waar ik je bij kan helpen? Wil je een keer sparren over alle geweldige plannen die je hebt? Plan dan een vrijblijvend online gesprek. Ik help je graag verder met je bedrijf!!

Chat openen
Hoi, Lilian van Lilian Office Support hier. Leuk dat je op mijn website komt kijken. Waarmee kan ik je helpen?